Het gebruik van Dr. Massing FullHair:

 

* Eenmaal daags ('s morgens of 's avonds) één tot twee keer spuiten vanaf een afstand van ca. 20cm op het te behandelen gedeelte van de hoofdhuid. Aanbrengen op droog haar.

* Eén keer spuiten is voldoende voor een oppervlakte van ca. 10cm2

* Zachtjes met de vingertoppen in de hoofdhuid masseren. Wees er zeker van dat Dr. Massing FullHair in de hoofdhuid dringt en zo de haarwortels bereikt. Simpelweg één keer spuiten op het haar, zoals bijv. bij haarspray, is niet effectief!

* Breng tenminste 4 uur voor of 4 uur na het wassen van het haar aan. Wanneer het product te vroeg voor of na het wassen wordt aangebracht, kan dit leiden tot verminderde werking van Dr. Massing FullHair.

* Was de handen zorgvuldig na het aanbrengen van Dr. Massing FullHair om onopzettelijk contact met de slijmvliezen en de ogen te voorkomen.

* Ongewenste wisselwerkingen met haarverzorgingsproducten zijn niet bekend, als er tussen het gebruik van Dr. Massing FullHair en het wassen van het haar tenminste 4 uur zit.

* Er dienen slechts weinig aanvullende instructies omtrent de haarverzorging in acht te worden genomen. Het gebruik van haarspray, conditioner, permanent en kleuring is mogelijk. Onmiddellijk na het aanbrengen van Dr. Massing FullHair mag men geen stylingsproducten gebruiken.

*Het rendement van het product hangt zeer sterk af van het aantal keren er gespoten werd. De inhoud van 50ml Dr. Massing FullHair komt overeen met ca. 300-320 keer spuiten.

* De eerste tekenen van de behandeling variëren van persoon tot persoon. Het product dient tenminste 4 tot 6 maanden te worden aangebracht, voordat resultaten kunnen worden verwacht. Is er binnen 6-8 maanden geen gewenst resultaat van de behandeling, dan is voortzetting van de behandeling niet zinvol.

* Voor een succesvolle behandeling is het belangrijk om tijdig te beginnen en de behandeling regelmatig en gedurende een lange periode op de haarfollikel te laten inwerken. Bij het stoppen van de behandeling moet er rekening mee worden gehouden dat het dusver bereikte resultaat niet behouden blijft.

 

Zijn er bijwerkingen?

Dr. Massing FullHair kan als cosmetisch product zonder problemen worden gebruikt. Bij het optreden van ongewenste bijwerkingen, zoals bijvoorbeeld huidirritatie, roodheid, jeuk en dergelijke, moet het gebruik onmiddellijk worden gestaakt en overleg worden gepleegd met de behandelend arts.

 

In het begin van de behandeling kan eventueel een tijdelijke toename van haaruitval worden opgemerkt. Oorzaak van deze zogenaamde  "shedding" is de gewenste haargroeistimulatie van de rustende haarfollikels, veroorzaakt door Dr. Massing FullHair behandeling. Bij vele telogene haarfollikels (rustfase) wordt eerder als anders een nieuwe anagene fase (groeifase) geinitieerd. Daardoor wordt het telogene haar dat nog in de hoofdhuid zit versneld uit de haarfollikel "geschoven". Gebeurt dit met honderden haren tegelijk, bemerkt u meer haaruitval. Deze versnelde haaruitval is dus een teken van goede reactie op de haargroei door het gebruik van Dr. Massing FullHair³.

 

Niet gebruiken als een bekende onverdraagzaamheid of overgevoeligheid bestaat voor één van de ingrediënten. Niet aanbrengen op beschadigde huid. Niet gebruiken tijdens zwangerschap, borstvoeding of chemotherapie. Buiten bereik van kinderen houden.

 

Na openen 6 maanden houdbaar.

 

Literatuur:

³ Gesellschaft für Dermopharmazie, (3/2010), Interdisziplinäres Management der androgenetischen Alopezie.